ΑΠΟΚΡΙΕΣ - Κ.ΔΕΥΤΕΡΑ (ΣΟΦΙΑ -ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ)

ΑΠΟΚΡΙΕΣ - Κ.ΔΕΥΤΕΡΑ (ΣΟΦΙΑ -ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ)

                ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ταξίδι ανανέωσης ..

                 AΠΟΚΡΙΕΣ - Κ.ΔΕΥΤΕΡΑ

               ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

 

1η ημέρα Σάββατο,25/02/2023 Τρίκαλα-Σόφια( 525Χλμ)

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο γραφείο μας νωρίς  το πρωί αναχώρηση για Βουλγαρία. Με ενδιάμεση στάση στην διαδρομή μας άφιξη στα σύνορα του Προμαχώνα. Κάνοντας μια σύντομη στάση στα πρώην αφορολόγητα . Συνεχίζουμε το δρόμο μας  για Σόφια με ενδιάμεση στάση σε travel stop .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Σας προτείνουμε στον ελεύθερο χρόνο σας να περπατήσετε στην λεωφόρο Vitosha, όπου τα μοντέρνα κτίρια, τα εμπορικά κέντρα με τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων και τις ακριβές μπουτίκ κυριαρχούν. Κατηφορίζοντας τον πιο « in » δρόμο της Σόφιας ,θα δείτε στο βάθος της λεωφόρου να ξεπροβάλει το όρος Vitosha, που τους περισσότερους μήνες του χρόνου οι κορυφές του είναι κατάλευκες από το χιόνι. Εναλλακτικά, πιείτε το κοκτέιλ σας στο sense roof top με θέα το Ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα Κυριακή ,26/02/2023,Σόφια-Φιλιππούπολη-Σόφια  (295Χλμ)

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη τη δεύτερη κατά σειρά μετά τη Σόφια, πόλη της Βουλγαρίας. Θα γνωρίσουμε από κοντά την πανέμορφη αυτή γραφική πόλη, που το 1999 ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η κεντρική πλατεία στο Πλόβντιβ, ορίζεται δυτικά από το ωραίο πάρκο της Ελευθερίας, πελώριο κήπο, πολύ περιποιημένο, που δημιουργήθηκε από το 1892 με την ονομασία κήπος του τσάρου Συμεών. Επίσης, θα δούμε την Εθνική Όπερα και το Ρωμαϊκό Θέατρο. Λίγο πιο πέρα δεξιά βρίσκεται η Πινακοθήκη των Καλών Τεχνών. Ο δρομάκος που λέγεται Κάρ-Ιβάιλο, βγαίνει αμέσως στην οδό Τοντόρ-Σαμοντούμωφ και εκεί μπορούμε να δούμε την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, η οποία βρίσκεται τριγυρισμένη από αυλή κλεισμένη μέσα σε ψηλό τοίχο. Ακόμη θα επισκεφθούμε την εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται από το 1832 πάνω στη θέση μιας παλιάς εκκλησίας του XVII αι. και ένα μέρος της ακουμπά στις αρχαίες ρωμαϊκές οχυρώσεις. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στη Σόφια. Ακολουθεί περιήγηση στο κέντρο της Σόφιας. Ξεκινάμε με τη Μητρόπολη του Αλεξάντερ Νέφσκυ, το οποίο αν δεν είναι το ωραιότερο μνημείο της Σόφιας, είναι όμως το πιο σημαντικό και το πιο ξακουστό της πρωτεύουσας, το πάρκο της Ελευθερίας και το Πατριαρχείο. Ακόμη, θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου η οποία έχει σχήμα ροτόντας .Το ανάκτορο τώρα στεγάζει το Εθνογραφικό Μουσείο και την Εθνική Πινακοθήκη Καλών Τεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση  Δείπνο. Το βράδυ σας προτείνουμε μια φολκλορική παραδοσιακή βραδιά ! Διανυκτέρευση

3η ημέρα Κ. Δευτέρα ,27/02/2023,Σόφια-Σαντάνσκι-Τρίκαλα(550Χλμ)

Πρωινό. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Σαντάνσκι, πόλη στο κέντρο μιας πλούσιας γεωργικής περιοχής. Στάση για ψώνια στην πλούσια αγορά της πόλης, όπου θα έχουμε παραμονή για φαγητό και στη συνέχεια αναχώρηση με άφιξη στα σύνορα Προμαχώνα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Με ενδιάμεση στάση για καφέ, άφιξη στην πόλη μας με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας.

 

 

 

 

Κόστος συμετοχής       : 175euro το άτομο 

Διαφορά μονόκλινου : + 45euro το άτομο 

Κόστος παιδιου             :150euro (εως 12 έτων )

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

*Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο 

*Διαμονη σε επιλεγμένο ξενοδοχειο 4* στη Σόφια. 

*Δύο πρωινά

*Δύο δείπνα

*Ξεναγός στη Σόφια και Φιλιππούπολη 

*Αρχηγός /Συνοδός

*Ασφάλεια Τour Operator

*Φ.Π.Α

                                                                                                                                                 

 

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Είσοδοι σε  μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους. ποτά, τηλεφωνήματα, κέντρα διασκεδάσεως  και ό ,τι  αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο.

 

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Κάθε επιβάτης υποχρεούται να φέρει μαζί του αστυνομική ταυτότητα καινούργιου τύπου η διαβατήριο σε ισχύει.

 

Λίγα λόγια για τον προορισμό μας:

Η πρωτεύουσα της γειτονικής Βουλγαρίας, η Σόφια αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.  Μία πόλη, μοναδική σε ομορφιά, που με τα χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής προορισμός, κυρίως για εκείνους που αναζητούν διασκέδαση και ψώνια μέχρι τελικής πτώσης. Κοσμοπολίτικη, μοντέρνα και με φοβερή αρχιτεκτονική σε κάθε κτίριο της, δεν έχει πραγματικά τίποτα να ζηλέψει από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι μεγαλύτεροι εμπορικοί λεωφόροι της πόλης ονομάζονται Vitosha, Rakovski, Pirotska και Graf Ignatiev. Είναι πολλοί εκείνοι που ταξιδεύουν στη Σόφια, μόνο και μόνο για να ψωνίσουν. Οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές της χώρας μας, γι’ αυτό αξίζει να αφιερώσετε ένα ολόκληρο απόγευμα στα μαγαζιά. Θα ενθουσιαστείτε! Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης είναι το TzUM, το City Center, το Mall και το Sky City Center. Η Βουλγαρία είναι η χώρα του γιαουρτιού, το οποίο υπάρχει στις περισσότερες συνταγές της. Το πιο δημοφιλή πιάτο της είναι η κρύα σούπα, ενώ το ποτό της είναι το τοπικό κρασί και η rakia. Θα βρείτε ό,τι θέλετε από ακριβά εστιατόρια μέχρι ταβερνάκια που παραμένουν ανοιχτά έως το πρωί.

Όσο για τη νυχτερινή ζωή, δεν θα σας λείψει τίποτα στην ονειρική Σόφια. Αναρίθμητα μπαράκια και clubs στο κέντρο της πόλης. Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά ξέρουν οι Βούλγαροι να διασκεδάζουν!  !

Νόμισμα: Βουλγαρικό: Λέβα (1 EUR = 1.9559 BGN περίπου )

Κωδικός για κλήση: +359

*Σημαντικές πληροφορίες για τη μετακίνησή σας στη Βουλγαρία:

Ενήλικες και παιδιά ταξιδεύουν υποχρεωτικά με διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο διοργανωτής ή το συνεργαζόμενο γραφείο για την αδυναμία επίδειξης των ταξιδιωτικών εγγράφων κατά τον έλεγχο στα σύνορα.

Οι κάτοχοι μη ελληνικών εγγράφων έχουν την ευθύνη για τη διέλευση των συνόρων (για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τη Βουλγάρικη πρεσβεία στηνΑθήνα).

Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούνε ταξιδιωτικό έγγραφο (στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστών) με εξαίρεση των αστυνομικών που ταξιδεύουν κανονικά με την υπηρεσιακή τους.

Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν με ένα γονέα χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση του άλλου γονέα.

Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς τους χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση και από τους δύο γονείς.

Όλοι οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στο προκαθορισμένο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την ώρα αναχώρησης και να έχουν το κινητό τηλέφωνο του συνοδού της εκδρομής ώστε να επικοινωνήσουν μαζί του σε περίπτωση αργοπορίας.

                                                                                                                                                                                     Καλό σας ταξίδι!

 

                

             

 

 

 

Πίσω