ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ( ΜΕΛΕΝΙΚΟ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ)

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  ( ΜΕΛΕΝΙΚΟ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ)

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 

Ημερήσια εκδρομή , Κυριακή 26 Μαρτίου   

 

 

 

                                                               ΜΕΛΝΙΚ  – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

 

1η ΗΜΕΡΑ, Κυριακή, 26.03.23:TΡΙΚΑΛΑ-ΜΕΛΝΙΚ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΤΡΙΚΑΛΑ.

Συγκέντρωση στο χώρο του γραφείου μας και αναχώρηση στις 06:00πμ.  το πρωί δια μέσου εθνική οδού και με ενδιάμεση στάση φθάνουμε στα σύνορα του Προμαχώνα, όπου θα γίνει έλεγχος διαβατηρίων ή ταυτοτήτων για να περάσουμε τα σύνορα. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για το  Μελένικο, είναι γνωστό ως η πόλη των Βουλγαρικών οινοποιείων. Το Μελένικο είναι χτισμένο σε μακρόστενη διάταξη και το διασχίζει ένας αποξηραμένος παραπόταμος του Στρυμόνα. Σε όλο το μήκος του χωριού υπάρχουν αριστερά και δεξιά παραδοσιακές ταβέρνες όμορφα στολισμένες και πολλά μαγαζάκια με παραδοσιακά προιόντα. Τα περιοιπημένα αρχοντικά, με τα ξύλινα παράθυρα, τα πολύχρωμα λουλούδια και τις κληματαριές στα περβάζια και στις αυλές τους, σου δίνουν την εντύπωσιαζει πως βρίσκεσαι σ’ ένα υπαίθριο μουσείο. Περπατώντας στα σοκάκια του, δεν ήταν λίγοι αυτοί που μας πρόσφεραν κρασί και ντόπια προιόντα να δοκιμάσουμε. Το ελληνικό στοιχείο πάντως δεν έχει εξαλειφθεί. Υπάρχουν πολλές πινακίδες στην Ελληνική γλώσσα καθώς και κάτοικοι που γνωρίζουν ελληνικές λέξεις(ηλικιωμένοι κυρίως) που σε βάζουν στη διαδικασία αναζήτησης στορικών πληροφοριών για την περιοχή.  Επιβίβαση στο λεωφορείο  και συνεχίζουμε με επόμενη στάση το Σαντάνσκι όπου θα έχουμε  χρόνο για ψώνια (μπορούμε να ψωνίσουμε αθλητικά, είδη ένδυσης και άλλα ), γεύμα  και βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή για τα Τρίκαλα δια μέσου Προμαχώνα και κατόπιν συνοριακού ελέγχου άφιξη στην πόλη μας το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις

 

Tιμή κόστος εκδρομης       : 40euro

Tιμή παιδιού εως 12ετών : 30euro

 

Περιλαμβάνονται

 

 

 

 

 

 

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής                     
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • ΦΠΑ
     

 

Δεν περιλαμβάνονται

 

 

 

 

 

 

  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, ποτά , αναψυκτικά ,φαγητά

 

Σημαντικές πληροφορίες για τη μετακίνησή σας στη Βουλγαρία :

 

     

 

*Ενήλικες και παιδιά ταξιδεύουν υποχρεωτικά με διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο διοργανωτής ή το συνεργαζόμενο γραφείο για την αδυναμία επίδειξης των ταξιδιωτικών εγγράφων κατά τον έλεγχο στα σύνορα.        

*Οι κάτοχοι μη ελληνικών εγγράφων έχουν την ευθύνη για τη διέλευση των συνόρων (για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τη Βουλγάρικη πρεσβεία στην Αθήνα).                                                 

  *Οι υπηρεσιακές ταυτότητες δεν αποτελούνε ταξιδιωτικό έγγραφο (στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστών) με εξαίρεση των αστυνομικών που ταξιδεύουν κανονικά με την υπηρεσιακή τους.  *Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν με ένα γονέα χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση του άλλου γονέα.                                                                                                                                                         

  *Παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν χωρίς τους γονείς τους χρειάζονται επικυρωμένη συγκατάθεση και από τους δύο γονείς.                                                                                                        

  *Όλοι οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στο προκαθορισμένο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την ώρα αναχώρησης και να έχουν το κινητό τηλέφωνο του συνοδού της εκδρομής ώστε να επικοινωνήσουν μαζί του σε περίπτωση αργοπορίας.

Για να πραγματοποιήσετε κλήση από το εξωτερικό προς οποιοδήποτε ελληνικό τηλέφωνο (κινητό ή σταθερό) θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το +0030 και στη συνέχεια τον αριθμό του   τηλεφώνου.

Όσοι έχετε καρτοκινητό τηλέφωνο θα πρέπει να ανανεώσετε το χρόνο ομιλίας στο κινητό σας, πρίν από την έξοδό σας από την Ελλάδα

Οι περισσότερες συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε Ευρώ. Η ισοτιμία είναι : 1 ΕΥΡΩ  ισοδυναμεί με 1,85 έως 1, 95 λέβα περίπου (π.χ 50 λέβα είναι περίπου 25 ευρώ).

Πίσω