ΚΟΡΥΤΣΑ-ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ-ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ-ΟΧΡΙΔΑ-ΜΠΙΤΟΛΑ

ΚΟΡΥΤΣΑ-ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ-ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ-ΟΧΡΙΔΑ-ΜΠΙΤΟΛΑ

         ΚΟΡΥΤΣΑ-ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ-ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ-ΟΧΡΙΔΑ-ΜΠΙΤΟΛΑ

 

                          ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

               Τριήμερη  εκδρομή ,22 – 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

3 ΗΜΕΡΕΣ & 2 ΝΥΧΤΕΣ

1 Διανυκτέρευση ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ

1 Διανυκτέρευση ΟΧΡΙΔΑ

 

 

 1η ΗΜΕΡΑ, Σάββατο  ,22.06.24 :TΡΙΚΑΛΑ-ΚΟΡΥΤΣΑ-ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ                                   Αναχώρηση από το χώρο του γραφείου μας  στις 07:00πμ το πρωί , και μέσω Γρεβενών ,Καστοριάς  και με ενδιάμεσες στάσεις ,άφιξη στα σύνορα Κρυσταλλοπηγής  . Διέλευση συνόρων με στάση στα duty free (αφορολόγητα )  και συνεχίζουμε για την χώρα της Αλβανίας  .Η πρώτη πόλη που συναντάμε είναι η Μπίλιστα με 10.000 κάτοικους και σε 3χλμ φτάνουμε στην Κορυτσά (Κorce).Θα επισκεφθούμε τον ορθόδοξο μητροπολιτικό ναό που χτίστηκε από Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο ,καθώς και το μουσείο εθνογραφίας και μεσαιωνικής τέχνης Κορυτσά παλιά ήτανε το κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου μεταξύ Κωνσταντινούπολης ,Θεσσαλονίκης , Ιωαννίνων και Αλβανίας .Ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψετε την πόλη , βόλτα και φαγητό. Συνεχίζουμε για Πόγραδετς (Pogrdec) ακολουθώντας μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη λίμνη της Οχρίδας φτάνουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση ,γεύμα και διανυκτέρευση.

 2η ΗΜΕΡΑ, Κυριακή , 23.06.24:ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ- ΟΣΙΟΥ ΝΑΟΥΜ-OXΡΙΔΑ                                            Πρωινό  , αναχώρηση για τη Βόρεια Μακεδονία .Διέλευση συνόρων και κατευθυνόμαστε  για το βυζαντινό  μοναστήρι   του Όσιου Ναούμ.Θα επισκεφθούμε την εκκλησία με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες , τον τάφο του όπως επίσης την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής (εκκλησία των βράχων με αγίασμα .)Χρόνος ελεύθερος για καφέ με θέα την πανοραμική λίμνη και χρόνος ελεύθερος για να  ψωνίσετε  είδη λαικής τέχνης και κοσμήματα που κατασκευάζονται από λέπια ψαριών . Μετάβαση στην παλιά πόλη της  Οχρίδας ,όπου θα  δούμε το άγαλμα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου. Εδώ ξεκίνησαν οι δύο αυτοί μοναχοί να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο( Κυριλλικά ) και την Βίβλο. Σας προτείνουμε καιρού επιτρέποντος μια  περιήγηση με τα ποδια  στα γραφικά σοκάκια , τα παλιά ελληνικά αρχοντικά , τις βυζαντινές εκκλησίες, ( Αγ. Σοφία , Αγ. Νικόλαος ) κάτω από το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ και τα μικρομάγαζα με τα είδη κεραμικής και λαϊκής τέχνης .Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,γεύμα , διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ, Δευτέρα ,22.06.24 :ΟΧΡΙΔΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ(ΜΠΙΤΟΛΑ)-ΤΡΙΚΑΛΑ                                            Πρωινό και αναχωρούμε για μια τελευταία βόλτα  και αγορές  από την Οχρίδα. Επίσης μπορούμε να κάνουμε (προαιρετική) κρουαζιέρα   .Συνεχίζουμε για την πόλη Μοναστήρι (Μπιτολα) .Εκεί θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά καθώς και  την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου .Χρόνος ελεύθερος στον πεζόδρομο της όμορφης   πόλης για ξεκούραση και φαγητό .Διέλευση συνόρων Νίκης ,και με ενδιάμεσες στάσεις  το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη  μας με τις καλύτερες εντυπώσεις .

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ : 165euro

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ       :145euro (εως 12 ετων) 

Περιλαμβάνονται

 

 

 

 

 

 

 • Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής                    
 • 1 Διανυκτέρευση  Πόγραδετς
 • 1 Διανυκτέρευση  Οχρίδα
 • Ημιδιατροφή (πρωινό & γεύμα)    
 • Συνοδός γραφείου .
 • ΦΠΑ
     

 

Δεν περιλαμβάνονται

 

 

 

 

 

 

 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, ποτά , αναψυκτικά ,φαγητά, τηλεφωνήματα
 • Το εισιτήριο για την κρουαζιέρα στη λίμνη (προαιρετική εκδρομή και εάν το  επιτρέπει ο καιρός  )
     

 

Σημείωση:

 

 

 

 

 

 

 • Ο κάθε ταξιδιώτης ταξιδεύει με ταυτότητα καινούργιου τύπου (πάνω από το 2009)  ή (διαβατήριο σε ισχύει) 
 • Ακολουθούμε τους κανόνες υγείας

 Η  ροή του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί, κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων, χωρίς να παραλειφθεί καμία παροχή.

Πίσω