ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΑΓΟΡΙ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ(Καλπάκι,Μολυβδοσκεπαστη,Κόνιτσα,Τσεπελοβο,Κήποι,Παραδοσιακά Γεφύρια,Μονοδένδρι.Φαράγγι Βίκου)

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΑΓΟΡΙ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ(Καλπάκι,Μολυβδοσκεπαστη,Κόνιτσα,Τσεπελοβο,Κήποι,Παραδοσιακά Γεφύρια,Μονοδένδρι.Φαράγγι Βίκου)

             ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

                       ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΑΓΟΡΙ – IΩΑΝΝΙΝΑ- ΜΕΤΣΟΒΟ

                                από  03 έως 05 Ιουνίου 2023

 

1η Μέρα,03.05.23 :Τρίκαλα –Καλπάκι – Μολυβδοσκέπαστη –Κόνιτσα– Τσεπέλοβο

Συγκέντρωση των εκδρομέων  ημέρα Σάββατο στο γραφείο μας και στις 07:00 αναχώρηση. Μέσω Καλαμπάκας συνεχίζοντας στην  Εγνατία οδό και περνώντας περιφερειακά από τα Γιάννενα  θα κάνουμε ενδιάμεση στάση στο ύψος των Ιωαννίνων για καφέ και ξεκούραση . Συνεχίζουμε την διαδρομή που κυριαρχεί το πράσινο με  μία μοναδική  ποικιλία χρωμάτων που χαρίζουν στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές απόλαυσης και  σπάνιας φυσικής ομορφιάς φτάνοντας στο ιστορικό Καλπάκι . Ένα μικρό χωριό με μεγάλη ιστορία όπου ουσιαστικά γράφτηκε μια λαμπρή σελίδα της νεότερης Ελληνικής και Παγκόσμιας ιστορίας . Θα επισκεφθούμε το πολεμικό μουσείο Καλπακίου ,όπου τα εκθέματα του, θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο . Συνεχίζουμε για την Μολυβδοσκέπαστη , κοντά στα Αλβανικά σύνορα . Επίσκεψη  στην  αξιόλογη αυτή Σταυροπηγιακή μονή της Μολυβδοσκέπαστης .Πρόκειται για ένα βυζαντινό μοναστήρι. Ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Δ’ Πωγωνάτο καθώς επέστρεφε από την εκστρατεία του στην Σικελία . Στην συνέχεια της διαδρομής μας  τις μεσημεριανές ώρες θα είμαστε στην Κόνιτσα . Χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού επάνω στην οροσειρά της Πίνδου με καταπληκτική θέα την πεδιάδα της Κόνιτσας  όπου ο ποταμός Αώος συναντιέται με το ποταμό Βοϊδομάτη και τον  Σαραντάπορο . Ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα σε παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής  . Αναχωρούμε για το Κεντρικό Ζαγόρι και το Τσεπέλοβο, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο   Δείπνο εξ ιδίων ,διανυκτέρευση.

 

2ηΜέρα,04.05.23:Τσεπέλοβο-Κήποι-Παραδοσιακά Γεφύρια- Μονοδένδρι-Φαράγγι Βίκου

Πρωινό, και αναχώρηση για μια γνωριμία με τα παραδοσιακά χωριά στο Κεντρικό Ζαγόρι. Αναχωρώντας  κατά τη διαδρομή μας  θα δούμε το μοναδικό γεφύρι του  Κοκκόρου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1750 από τους ντόπιους μαστόρους . Ακολουθεί ένα από τα μεγαλύτερα γεφύρια του Ζαγοριού <<το γεφύρι του Πλακίδα >>  το οποίο κτίστηκε το 1814 με τρία τόξα . Στη συνέχεια θα περάσουμε από  τους Κήπους (  όπου θα επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείου του Αγάπιου Τόλη ). Ακολουθούμε ένα ένα τα παραδοσιακά χωριά Βίτσα , Μονοδένδρι διασχίζοντας το χωριό φθάνουμε στο γραφικό και καλοδιατηρημένο Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, από όπου μας δίνεται η ευκαιρία να θαυμάσουμε  το ξακουστό και συγκλονιστικό  φαράγγι  του Βίκου .Μία θέα μοναδική στον κόσμο . Το φαράγγι διατρέχεται από τον ποταμό Βίκο ή Βοϊδομάτη .Ελεύθερος χρόνος ,γεύμα (μεσημεριανό)  στο Μονοδένδρι.Συνεχιζουμε την διαδρομη μας  για να καταλήξουμε στο Τσεπέλοβο, γνωστό κεφαλοχώρι της περιοχής .Τα αρχοντόσπιτα, τα γραφικά μονοπάτια, τα λιθόστρωτα καλντερίμια χαρακτηρίζουν την περιοχή. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη και γραφική πλατεία του χωριού . Η παραδοσιακή πετρόκτιστη αρχιτεκτονική είναι παρούσα σε όλες τις κατοικίες στα μονοπάτια και στις εκκλησίες του χωριού . Ξεχωρίζουν ο Ιερός Ναός του Αγ. Νικολάου που χτίστηκε τον 18ο αιώνα σαν τρίκλιτη βασιλική με τρούλο και αγιογραφήθηκε το 1786 από τους δεξιοτέχνες αγιογράφους από το Καπέσοβο.  Δείπνο εξ ιδίων ,διανυκτέρευση.

 

 

3η Μέρα,05.06.23(Αγίου Πνεύματος)  :Ιωάννινα-Μέτσοβο-Τρίκαλα

Πρωινό και αναχώρηση για τα Ιωάννινα . Στάση για λίγο  στο επιβλητικό <<άγαλμα της Ζαγορίσιας γυναίκας >>. Κοκκόρου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1750 από τους ντόπιους μαστόρους. Αφιξη στη λίμνη των Ιωάννινων και ελεύθερος χρόνος για καφέ, βόλτα ,ψώνια και φαγητό . Από  εκεί παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας και πάλι την Εγνατία οδό. Με ενδιάμεση στάση στο Μέτσοβο , το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ : 129euro 

ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 175euro

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ             :115euro 

 

 

Περιλαμβάνονται

 

 

 

 

 

 

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε παραδοσιακό ξενοδοχείο στο Τσεπέλοβο
  • Δυο διανυκτερεύσεις
  • Δυο πρωινά
  • ΦΠΑ

 

 

     

 

Δεν περιλαμβάνονται

 

 

 

 

 

 

  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, ποτά , αναψυκτικά ,φαγητά
  • Φόρος διαμονής ξενοδοχείου (ανά δωμάτιο/ανά ημέρα)
     

 

 

 

  

                                                                                                                                               Καλό σας ταξίδι !

 

 

Πίσω