ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ (ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ-ΔΕΡΒΗΤΣΑΝΗ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ-ΑΡΧΑΙΟ ΒΟΥΘΡΩΤΟ)

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ (ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ-ΔΕΡΒΗΤΣΑΝΗ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ-ΑΡΧΑΙΟ ΒΟΥΘΡΩΤΟ)

                 ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ    

                ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

 

                          ΕΚΔΡΟΜΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

               Διήμερη  εκδρομή ,15– 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

 

 

 

 

Με την ονομασία Αλβανική Ριβιέρα  είναι γνωστή η ακτογραμμή της νοτιοδυτικής Αλβανίας στο βορειοανατολικό Ιόνιο πέλαγος . Η περιοχή αποτελεί ένα τουριστικό θέρετρο με πολλά ενδιαφέροντα. Κατά καιρούς φιλοξενεί διεθνή μουσικά φεστιβάλ.

Είναι ένα ταξίδι που θα κερδίσει τις εντυπώσεις ακόμα και των πιο δύσπιστων περιηγητών!

 

 

1η ΗΜΕΡΑ, Σάββατο ,15.06.24 :TΡΙΚΑΛΑ-ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ-ΔΕΡΒΗΤΣΑΝΗ-ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ:                                                                               Αναχώρηση από το χώρο του γραφείου μας  στις 06:45πμ το πρωί , και μέσω  της Εγνατίας οδού, με ενδιάμεση στάση για καφέ στο ύψος των Ιωαννίνων φτάνουμε στα σύνορα της Κακαβιάς. Ελεύθερος χρόνος στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Μπαίνουμε στην Αλβανία με τα πρώτα ελληνόφωνα χωριά του Δήμου της Δερόπολης . Άφιξη στους Βουλιαράτες όπου δόθηκαν οι πρώτες μάχες του Ελληνοιταλικού πολέμου . Συνεχίζουμε για το κεφαλοχώρι Δερβητσάνη. Ο πληθυσμός του είναι ελληνικός και οι κάτοικοί του χριστιανοί ορθόδοξοι . Θα επισκεφθούμε τον κεντρικό Ιερό Ναό ( ρυθμός βασιλική ) χτίστηκε το 1870 και είναι αφιερωμένος στην κοίμηση της Θεοτόκου.Ακολουθεί επίσκεψη στο Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού . Εκεί θα γνωρίσουμε από ψιλά την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου. Το ιστορικό κέντρο αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα συνθέτουν ένα πλούσιο ψηφιδωτό που μαρτυρούν την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή , στο πέρασμα των αιώνων. « Κρεμασμένη » από έναν βράχο στις πλαγιές της Κοιλάδας του Δρίνου δένει αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο . Μεσημεριανό σε τοπική ταβέρνα. Αναχωρούμε για την όμορφη παραλιακή πόλη τους Αγ. Σαράντα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο – Δείπνο και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην παραλιακή πόλη ακριβώς απέναντι από τις ακτές της Κέρκυρας. Διασκέδαση (προαιρετική) όλοι μαζί.

2η ΗΜΕΡΑ, Κυριακή , 16.06.24:ΑΡΧΑΙΟ ΒΟΥΘΡΩΤΟ-ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ                                              Πρωινό , το ξενοδοχείο. Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι γύρω από τους Αγ. Σαράντα είναι κάτι που κάθε επισκέπτης θα πρέπει να δει. Θα αφιερώσουμε χρόνο στην μαγεία του αρχαίου Βουθρωτού Ο μύθος λέει πως το Βουθρωτό ίδρυσαν η Ανδρομάχη και ο Έλενος, γιος του Πριάμου , φεύγοντας από την Τροία . Σήμερα είναι ένας από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους που θα δεις ποτέ σου . Χτισμένο τον 6Ο π.χ. αιώνα στις όχθες της λιμνοθάλασσας που λέγεται Βιβάρι , είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου σκεπασμένο από πυκνό δάσος όπως και όλη η περιοχή γύρω του αρχαιολογικού χώρου . Είναι Προστατευμένο από τον διεθνή οργανισμό της UNESCO από το 1992.Ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη των Αγ. Σαράντα. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Ογχησμό, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο , μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Σήμερα είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός. Είναι χτισμένη σε έναν ανοιχτό κόλπο του Ιονίου Πελάγους στην κεντρική μεσόγειο απέναντι από τις ακτές της Κέρκυρας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Αλβανικής Ριβιέρας . Σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει ελληνική κοινότητα στην πόλη . Αναχώρηση δια μέσω συνόρων Μαυρομάτη . Με ενδιάμεσες στάσεις κατά την διαδρομή το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη μας.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ : 85euro κατ΄άτομο 

ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : +40

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ  : 65euro κατ΄άτομο 

 

Περιλαμβάνονται

 

 

 

 

 

 

  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής                   
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο στους Αγ. Σαράντα
  • Πρωινό   
  • Συνοδός γραφείου .
  • ΦΠΑ
     

 

Δεν περιλαμβάνονται

 

 

 

 

 

 

  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, ποτά , αναψυκτικά ,φαγητά, τηλεφωνήματα

 

     

 

Σημείωση:

 

 

 

 

 

 

  • Ο κάθε ταξιδιώτης ταξιδεύει με ταυτότητα καινούργιου τύπου (εντός δεκαπενταετίας)  ή διαβατήριο σε ισχύει
  • Ακολουθούμε τους κανόνες υγείας
       

                                                                                                                     Καλό σας ταξίδι!

Πίσω